Cez Veľkú noc si väčšina ľudí dopraje mastné, údené a presolené jedlá,
ktoré ťažko možno považovať za zdravé. Navyše po zime je telo zahltené
škodlivinami a baktériami.
Môžu za to pridané cukry, nadmerný prísun tukov a cholesterolu. Práve
preto by po sviatkoch jari mala nastúpiť jarná očistná kúra. Vhodný je
na to napríklad stravovací systém Norbi Update, obsahujúci potraviny so
zníženým obsahom sacharidov a bez pridaného cukru, ktoré sa pomaly
vstrebávajú a majú nízky glykemický index. Informoval o tom konateľ
Update Slovakia Ivan Gallo.
Na jar prichádza čas pre znovuobnovenie organizmu
,,V zimnom období ľudia trávia viac času doma a počas
sviatočných dní často jedia rôzne dobroty, ktoré sa však neskôr podpíšu
pod ich zdravotný stav. Častá konzumácia mäsových výrobkov zanáša a zaťažuje tráviaci systém, v hrubom čreve sa hromadia nežiadúce látky z takejto
stravy a spôsobujú zdravotné komplikácie. Potraviny stravovacieho
systému Norbi Update sú vhodné pre celú rodinu a ľudia nimi môžu začať
jarnú očistu organizmu po veľkonočnom období, ktoré je zvlášť typické
zvýšenou konzumáciou mastných a sladkých pokrmov s umelými prísadami“, povedal I. Gallo. Dodal, že práve na jar prichádza čas pre znovuobnovenie organizmu, podobne ako v prírode.
Stravovacím systémom Norbi Update, obsahujúcim potraviny so zníženým
obsahom sacharidov bez pridaného cukru, ktoré sa pomaly vstrebávajú amajú
nízky glykemický index, sa snaží firma osloviť gazdinky, ktoré radi
varia pre celú rodinu. Pretože ako sa stravujú rodičia, tak budú jedávať
aj ich deti.
Potraviny Norbi Update dodajú ľuďom potrebnú energiu
,,Zo začiatku im odborník môže pomôcť pri zostavení a nakombinovaní stravy s našimi potravinami. Keď si zvyknú na tento spôsob stravovania, nielenže si ich rodina vyčistí organizmus od škodlivín a upraví hmotnosť, ale v konečnom dôsledku zmení životný štýl. Potraviny Norbi Update dodajú ľuďom potrebnú energiu, ktorú dokážu využiť a neukladá sa im do tukov. Telo sa dostatočne nasýti a neprejedá sa, pretože tieto potraviny nevyvolávajú umelo generovaný hlad“, vysvetlil I. Gallo. Doplnil, že nielen cukor je sladký a nielen z hladkej múky sa dajú piecť zákusky a pečivá. Mnohí ľudia už tento zdravý trend preferujú a nejedia rafinované sacharidy. Uvedomili si podstatu správnej životosprávy - žiť zdravo a dlho. Pomocou stravy Update1 a pravidelným
pohybom, ako sú výdatné prechádzky, aerobik, bicyklovanie, či plávanie,
sa dá vo veľkej miere predísť civilizačným chorobám.
,,Správne
stravovanie, ktorým človek predchádza civilizačným chorobám, by som
prirovnal k zdravému vzťahu dvoch ľudí. Napríklad, keď žena nie je vo
vzťahu s mužom spokojná a necíti sa zdravo, nebude v ňom predsa zotrvávať, aby si nebodaj ešte privodila nejaké ochorenie. Tak je to aj s jedlom. Keď dlhé roky jete potraviny, ktoré sú plné chémie a nepoviete si dosť, škodíte svojmu telu najviac, až ho doženiete minimálne k lekárovi. Ten vám samozrejme naordinuje lieky, čo je ďalšia neprirodzená dávka, ktorou dopujte svoje telo. Zostávate vlastne v jednom kruhu, z ktorého niet úniku. Skúste si aspoň povedať, že si idete prečistiť telo po zime a potom to pôjde samé, verte mi“, povedal I. Gallo.
Nejesť cukor nie je nič neprirodzené
Ďalej poukázal na to, že cukor v rôznych formách v súčasnosti výrobcovia dávajú takmer do všetkých potravín, nenachádza sa len v sladkostiach. Dá sa nájsť napríklad aj v údeninách,
mliečnych výrobkoch a pod. Ukrýva sa pod rôznymi názvami ako glukózový
sirup, dextróza, sacharóza či fruktóza. Jednoduché cukry vo všetkých
podobách a rovnako aj múka však patria k aditívam, ktoré vyvolávajú umelo generovaný hlad a závislosť. Výrobcovia totiž chcú, aby sa zákazníci k ich potravinám vrátili, a preto
tieto prísady používajú. Pritom nejesť cukor nie je nič neprirodzené.
Ľudstvo žilo bez cukru desaťtisíce rokov a kryštálový cukor sa používa
iba približne 150 rokov. ,,V
slovenských rodinách je takmer každodennou súčasťou kuchyne cukor, či
už ako sladidlo nápojov, alebo ako prísada pri varení a pečení. Stačilo by tak málo, keby si mamičky a gazdinky zvykli nepridávať cukor pomaly do každého jedla a nekupovať výrobky s pridaním umelých cukrov“, uzavrel I. Gallo.
Zdroj:
Norbi Update
Zdieľajte správu vo Vašej obľúbenej sociálnej sieti:
Chcete uverejni tto sprvu na Vaej strnke ? Pouite nasledovn kd.