Celoročné grilovanie sa stáva kulinárskym fenoménom. Aj u nás už mnoho
hotelov či reštaurácií objavilo čaro zimných „gril párty“. So správnym
vybavením môžete vyskúšať zimné grilovanie i u vás na záhrade, na
chalupe či priamo na horách. Stačí len vedieť, ako na to.
Pre zimné grilovanie sa hodia grily s poklopom. S takýmito grilmi môžete grilovať za každého počasia. Všetky grily
Weber sú vybavené poklopom, ktorý grilované pochúťky ochráni, či už
sneží alebo prší. Poklop navyše zaistí rovnomerné prepečenie mäsa aj v
mínusových teplotách.
Nepriame grilovanie sa podobá pečeniu. Pokrm sa pripravuje mimo priameho
zdroja tepla, pod poklopom. Dosiahnutá teplota sa pohybuje okolo 180 °C
a pečenie prebieha pomocou horúceho vzduchu, ktorý cirkuluje okolo
roštu. Poklop zaistí, aby teplo neunikalo a pečenie prebiehalo
rovnomerne. Vďaka tomu sa potraviny počas grilovania nemusia obracať.
Tento spôsob je vhodný, pokiaľ je nutné potraviny grilovať dlhšie ako 25
minút alebo pokiaľ sa obávate, že sa vám mäso vysuší či pripáli.
Ideálne teda pre neporciované kusy mäsa, hydiny, rýb. Je to vhodný
spôsob aj na prípravu pečiva a sladkých múčnikov.
Zatiaľ čo v lete väčšina z nás vyhľadáva skôr ľahšiu stravu, v
náročnejšom zimnom období môžete na grile skúsiť pripraviť okrem rýb,
hydiny a grilovanej zeleniny aj divinu, kačku, či upiecť sladký múčnik.
Inšpirovať sa môžete na www.weber.com, v časti recepty.
Značkové grily Weber sa vyrábajú z kvalitných materiálov: ocele a porcelánového smaltu. Všetky grily
sa prísne testujú priamo v závode v Chicagu. „Vďaka extrémne chladným
zimám s teplotami okolo mínus 30°C, s množstvom snehu a vlhkému počasiu s
búrkami v lete, je Chicago vhodným miestom na testovanie našich
grilov,“ hovorí Mike Kempster z oddelenia výskumu a vývoja spoločnosti
Weber.
Zdroj:
Weber
Autor: admin
|
Svisiace odkazyHodnotenie lnkuHlasov: 0 Monosti |