Grily Weber umožňujú grilovať aj v zime

Publikovan: 04.01, 2011    Tma: 

Bratislava (4. januára 2010) - Myslíte si, že grilovať sa dá len v lete? Chyba! Ak grilujete naozaj radi, ani snehové vločky by vám nemali zabrániť vychutnať si váš obľúbený steak. Grilovať sa dá celoročne, dôležité je len dodržať jednoduché pravidlá a mať k dispozícii ten správny gril. Všetky grily Weber majú poklop, ktorý má nielen ochrannú funkciu, ale taktiež zabezpečí dokonalú prípravu pokrmu. V zimnom období je totiž ideálnou metódou nepriame grilovanie, ktoré zaistí prepečenie jedla i pri teplotách pod bodom mrazu.

Užite si teda „grilovačku“ na horách, doma v zasneženej záhrade alebo balkóne

Celoročné grilovanie sa stáva kulinárskym fenoménom. Aj u nás už mnoho hotelov či reštaurácií objavilo čaro zimných „gril párty“. So správnym vybavením môžete vyskúšať zimné grilovanie i u vás na záhrade, na chalupe či priamo na horách. Stačí len vedieť, ako na to.

V zime grilujte s poklopom

Pre zimné grilovanie sa hodia grily s poklopom. S takýmito grilmi môžete grilovať za každého počasia. Všetky grily Weber sú vybavené poklopom, ktorý grilované pochúťky ochráni, či už sneží alebo prší. Poklop navyše zaistí rovnomerné prepečenie mäsa aj v mínusových teplotách.

Zvoľte metódu nepriameho grilovania

Nepriame grilovanie sa podobá pečeniu. Pokrm sa pripravuje mimo priameho zdroja tepla, pod poklopom. Dosiahnutá teplota sa pohybuje okolo 180 °C a pečenie prebieha pomocou horúceho vzduchu, ktorý cirkuluje okolo roštu. Poklop zaistí, aby teplo neunikalo a pečenie prebiehalo rovnomerne. Vďaka tomu sa potraviny počas grilovania nemusia obracať. Tento spôsob je vhodný, pokiaľ je nutné potraviny grilovať dlhšie ako 25 minút alebo pokiaľ sa obávate, že sa vám mäso vysuší či pripáli. Ideálne teda pre neporciované kusy mäsa, hydiny, rýb. Je to vhodný spôsob aj na prípravu pečiva a sladkých múčnikov.

Čo v zime na gril?

Zatiaľ čo v lete väčšina z nás vyhľadáva skôr ľahšiu stravu, v náročnejšom zimnom období môžete na grile skúsiť pripraviť okrem rýb, hydiny a grilovanej zeleniny aj divinu, kačku, či upiecť sladký múčnik. Inšpirovať sa môžete na www.weber.com, v časti recepty.

Zvládne gril náročné zimné podmienky?

Značkové grily Weber sa vyrábajú z kvalitných materiálov: ocele a porcelánového smaltu. Všetky grily sa prísne testujú priamo v závode v Chicagu. „Vďaka extrémne chladným zimám s teplotami okolo mínus 30°C, s množstvom snehu a vlhkému počasiu s búrkami v lete, je Chicago vhodným miestom na testovanie našich grilov,“ hovorí Mike Kempster z oddelenia výskumu a vývoja spoločnosti Weber.


Zdroj: Weber

Zdieľajte správu vo Vašej obľúbenej sociálnej sieti: Bookmark and Share Subscribe


Chcete uverejni tto sprvu na Vaej strnke ? Pouite nasledovn kd.

Autor: admin
 

Hodnotenie lnku

Priemern hodnotenie: 0
Hlasov: 0

Zvote poet hviezdiiek:

Vynikajci
Vemi dobr
Dobr
Priemern
Zl

Monosti

Vytvoil Webdesign Dra-go.cz

as potrebn k spracovaniu strnky 0.07 seknd