Pivovar Steiger viac než strojnásobil výrobu nealkoholického pivaPublikovan: 23.06, 2010 Tma: Steiger
,,Tak ako všetky naše pivá, aj nealkoholické pivo STEIGER
FREE je čisto prírodným produktom, uvareným z pramenitej vody zo Štiavnických
vrchov, kvalitného moravského jačmenného pivovarníckeho sladu
a najlepšieho chmeľu zo žateckej oblasti. A to všetko tradičnou
pivovarníckou technológiou na najmodernejších zariadeniach, s dodržaním
dostatočne dlhých lehôt ležania. Nealkoholické pivo sa u nás varí
technológiou regulovaného kvasenia, pri použití rovnakých kvasiniek ako pri
výrobe ostaných našich pív. Nealkoholické pivo, po krátkom pobyte v spilke,
leží až 6 týždňov v ležiackych pivniciach, kde dbáme nato, aby v ňom obsah alkoholu neprekročil
0,5 percenta a pritom mal chuť klasického piva“, vysvetlil E.Mihálik. Od roku 1919 bolo zakázané požívanie nápojov
s vyšším obsahom alkoholu ako 0,5%. Veľké americké pivovary hľadali
náhradné riešenia a jedným z nich bola aj výroba nealkoholického
piva. Obrovský rozmach varenia nealkoholického piva však nastal až po druhej
svetovej vojne v Nemecku a Švajčiarsku (metódou vákuovej filtrácie).
Za socializmu sa varilo v ČSSR nealkoholické pivo PITO, ktorého chuť však
mala s pivom málo spoločného. Dnes varia
nealkoholické pivá takmer všetky väčšie pivovary a mnohokrát aj
malé pivovary. Dobré nealkoholické pivo musí mať ,,pravú pivnú chuť“, ktorú
v pivovare STEIGER dosahujú práve dostatočne dlhým ležaním, so zamedzením
prekročenia stanovenej hranice obsahu alkoholu. STEIGER je významným distribútorom importovaných značiek
Budvar, Zubr a Litovel na slovenskom trhu a okrem toho vyrába vlastné
i privátne pivá na čele so značkou STEIGER. Vyhnianský pivovar distribuuje
aj dovážané nealkoholické pivá značiek Budvar a Zubr, pri ktorých
zaznamenal tiež medziročne dynamický nárast predaja na Slovensku. STEIGER je
najstarším slovenským pivovarom s bohatou tradíciou a takmer
nepretržitým varením od roku 1473. Pivo
sa v ňom varí na najmodernejších výrobných zariadeniach, ale stále klasickým postupom otvoreného
a dlhodobého kvasenia. Dvojstupňové kvasenie v spilkách
a ležiackých tankoch, s dlhodobým ležaním, dáva pivu jedinečnú,
vyvážene horkastú chuť. Práve náročná klasická výroba varením každej
stupňovitosti zvlášť, s otvoreným kvasením v spilkách a
hlavne dlhodobým zrením v ležiackých pivniciach, je pre pravú pivnú chuť nenahraditeľná.
A takáto výroba spája všetky pivá ktoré STEIGER vyrába vo Vyhniach, ale aj dováža
a distribuuje vo svojej sieti.
Zdroj:
STEIGER
Autor: admin
|
Svisiace odkazyNajtanej lnok na tmu Steiger: Pivovar STEIGER prichádza na trh s novou plechovkou pre 12-stupňové pivo Hodnotenie lnkuHlasov: 0 Monosti |